Informàtica en el 1º trimestre

He decidit parlar-vos d’un tema molt interessant sobre  Informàtica per mi i per a molta gent de tot el mon (ja se que esteuInformàtica intrigats) el tema es el sistema operatiu anomenat OpenSuSe. Vaig a parlar-vos de mi primer trimestre a Informàtica: les torres de l’ordinador, com escriure al blogs, com instal·lar un nou sistema operatiu a l’ordinador anomenat OpenSuSe, jocs per a OpenSuSe, el libreoffice i altres aplicacions que pots trobar o descarregar en tu OpenSuSe.

Informàtica en el 1º trimestre

La Torre:

La torre de l’ordinador es molt interessant, està format per una muntana de coses interessants i importants. Dins de la torre de control hi trobem:

Memòria: Ens permet emmagatzemar informació al nostre ordenador de qualsevol tipus o a dispositius electrònics en general. Es un element molt important en la torre.

Placa Mare: és la targeta central de l’ordinador. Les plaques mare també s’utilitzen en molts altres dispositius electrònics com telèfons mòbils, cronòmetres, rellotges, etc…

Disc Dur: És un dispositiu d’emmagatzemament no volàtil. S’hi guarden grans quantitats de dades digitals.

Targeta D’expansió: són dispositius amb diversos circuits integrats a mes serveixen per ampliar la capacitat d’un ordinador.

Unitat Central de Procés: és el component de l’ordinador i d’altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades.

torre de l'ordinador

El Blog:

Vaig a parlar-vos d’un blog que m’agrada molt ja que per una part es de la meua classe. Es un blog que ens serveix per aprendre a escriure amb l’ordinador, i a mes ens divertim i desestressem amb ell. Parlem de tot un poc d’esports, de aquest curs, de cultura, etc.. Os deixe el nostre blog perquè ho vegeu (encara que esteu dins) http://1inf1516.profesdeciencies.net/.

wordpress

Instal·lació d’openSUSE:

Això es molt fàcil i simple es fa així.

1. Introduïm el USB en la ranura Pendrive i encenem l’ordinador apretant a la tecla F12 en aquest cas per entrar a la Bios.

2.Després apletem a USB DEVICE con las fletxes i enseguida començara con el procés de instal·lació.

3.Mes tard es apareguera per a posar l’idioma del teclat lo elegiu i le doneu a següent.

4.Després dats de l’ordinador

5.Mes tard os apareixerà per posar algunes opcions de instal·lació(encara que en aquest cas no lo acceptem perquè si no tarda mes a la hora d’instal·lar)

6.Desprès d’aquest pas trobaràs les particions del disc dur. Si os apareix alguna cosa roja no passa res tardara mes en instal·lar-se però no passa res.

7.Mes tard os apareixen les franges horàries depèn com hages posat l’idioma del teclat es posara un lloc del mon i l’hora que es en aquell lloc si està mal no passa res lo rectifiqueu i ja està.

8.Després os apareixerà la configuració de l’usuari es a dir crear una conta d’usuari.

9.Per el penúltim pas hi trobem la configuració de la red.

10. I per ultim però no menys important hi trobem el moment de la instal·lació li donem a instal·lar i ja està.

I ja està i posem el fondo de pantalla, mirem aplicacions, jocs,etc..

opensuse

Instal·lació d’aplicacions a openSUSE:

Això es molt fàcil sols tens que entrar a Yast en el apartat de gestió de programari buscar el joc o la aplicació que vols instal·lar i vore si està. Se m’oblidava però n’hi ha una altra forma de fer-ho es fa amb l’aplicació de konsole que ja ve instal·lada a l’ordinador.

images

Jocs a openSUSE:

N’hi hi ha molts tipus de jocs de lògica, de carreres, de mesa, de cartes, etc… son divertits a mes tenen una muntana de opcions de jocs . Un dels meus jocs favorits es el KBOUNCE o SuperTuxKart però no se perquè m’ha agrada mes el SuperTuxKart supose que serà perquè m’ha agraden un poquet bastant els cotxes. Consisteix a fer carreres amb els personatges de tots els sistemes operatius de linux en circuits super mega xulos, a mes te molts bones caràcters.

supertaxkart

Libreoffice:

Es una aplicació que te moltes opcions per a treballar amb ell os dic tots els que n’hi ha i les que mes utilitze en la meua classe de informàtica:libreoffice

 1. LibreOffice
 2. LibreOffice Writer
 3. LibreOffice Calcul
 4. LibreOffice Impress
 5. LibreOffice Draw
 6. LibreOffice Base

Aquests son tots els que n’hi hi ha però n’hi hi han dos que m’agraden moltíssim que son el draw ja que es per dibuixar i a mi m’agrada dibuixar i el LibreOffice writer perquè es molt útil per a escriure, a mes a mi m’agrada escriure perquè hem relaxe, però un inconvenient que veig jo es que n’hi hi han pocs.

Altres aplicacions o jocs a openSUSE:

Os pose algunes aplicacions que a mi m’agraden i utilitze en la meua classe de informàtica i os las descriu:

 1. Kgeography: ens pot servir per estudiar les banders de tot el mon, països a soles, les províncies i de tot un poc.
 2. Yast: ens serveix per instal·lar o desinstal·la jocs, per crear te un nou usuari, etc…
 3. Konsole: ens serveix per instal·lar jocs d’una altra forma.
 4. Firefox: ens serveix per a buscar informació sobre qualsevol cosa, es pareix als buscadors de Google.
 5. Kanagram: ens serveix per a aprendre amb un joc de fitxes que vas juntant fins a formar una paraula del tema determinant que hi hages elegit abans.
 6. Kcalc: es la calculadora de kde ens serveix per a fer càlculs a l’ordinador sense complicar-se.
 7. Knotas: ens serveix per apuntar coses importants a l’ordinador.
 8. Kruler: es una regla que te apareix dalt de la pantalla (encara que pots canviar-ho) i ens serveix per a mesurar coses.
 9. Marble: ens serveix per a vore el planeta en tipus satèl·lit apropant-se, alleujant-se, amb distints mapes, etc… (es com Google maps o paregut a earth del play store).

kgeography

Conclusió:

En conclusió jo pense que aquesta entrada pot servir per aquells professors d’informàtica que volen fer que la seua classe siga dinàmica i no siga avorrida amb llibres i tot això. Sols vol dir que tot això que he comentat dalt ja ho ha fet el meu professor a al meua classe i la veritat es que a mi m’agrad aquest tipus de classe ja que es dinamica i no ets avorrida. La veritat es que a mi tot això m’agrada perquè les classes son molts divertides a mes no es lo de sempre. M’agrada molt la meua classe de informàtica.

Moltíssimes gracies per llegir-me

Salutacions
Núria

About Nuria Rubio

ME LLAMO NURIA SOY VALENCIANA Y ME GUSTA BAILAR Y CANTAR
Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *